Ai o pasiune pentru citit, însă nu mai ai loc pentru noi apariții editoriale? Ți se pare că spațiul din bibliotecă devine din ce în ce mai limitat oricât de mult încerci să păstrezi rafturile organizate? Din fericire, anticarii CumparCarti.ro sunt cât de poate de receptivi când vine vorba de descoperirea unor comori literare care se pot afla chiar în biblioteca ta. Citește în continuare și descoperă care sunt cele mai apreciate titluri de cărți pe care sigur le ai acasă și care sunt la mare căutare de anticariate.
-
„La răscruce de vânturi”, Emily Brontë
Dacă ai un astfel de titlu în bibliotecă și locuiești în Târgu Mureș, vei obține succesul dorit cât ai clipi. Tot ce trebuie să faci este să soliciți serviciul de achiziții cărți în Târgu Mureș și unul dintre anticarii noștri se va prezenta la domiciliul tău. Cartea a fost scrisă inițial în anul 1847 și redă o lume dramatică, în care dragostea și dezamăgirile se împletesc într-un joc numit viață. Pentru că prezintă realitatea societății din acele vremuri, autoarea face referire și la tendințele suicidale, suferința, diferența între clasele superioare și cele mici, dar și la iubirea interzisă trăită de protagoniști.
-
„Lorelei”, Ionel Teodoreanu
Romanul „Lorelei” a fost scris de Ionel Teodoreanu în anul 1935 și descrie povestea de dragoste dintre Catul Bogdan, scriitor și profesor universitar, și Lucia Novleanu, o fată de 18 ani, pasionată de literatură și inteligentă. Cartea care redă perfect atmosfera anului `35 este îndrăgită de cititori, dar și de anticari, fiind considerată o capodoperă a literaturii românești. Având în vedere că anticariatul CumparCarti.ro are reprezentanți în peste 30 de orașe din țară, iar Târgu Mureș se află printre ele, ai șansa de a vinde această carte din confortul casei tale. Dacă ai exemplare multiple sau chiar ediții limitate, ai șansa chiar de a te bucura de o ofertă avantajoasă de preț.
-
„Nuntă în cer”, Mircea Eliade
Cine nu a îndrăgit măcar o carte scrisă de Mircea Eliade? Tehnicile sale literare și modul de abordare a cititorului sunt de-a dreptul „delicioase”, mai ales pentru cititorii de cursă lungă. Mulți când aud de Eliade, se gândesc automat la experiența sa revelatoare din India și la iubirea sa neîmplinită cu Maitreyi, însă izvorul său de idei în materie de povești de dragoste a fost unul nemărginit. „Nuntă în cer” este o altă comoară literară apreciată de anticariate. Fie că este moștenită de la bunici, fie că este primită în dar sau cumpărată cu nostalgie de la un anticariat, romanul de dragoste este prezent în rafturile bibliotecii tuturor românilor, ca dovadă a vremurilor demult apuse.
Cele trei cărți menționate anterior sunt doar câteva idei de titluri care prezintă interes în rândul anticariatelor. Apreciate mai sunt și „Patul lui Procust” de Camil Petrescu, „Ioana” de Anton Holban, „Zenobia” de Gellu Naum, „Scrisoare de Dragoste” de Mihail Drumeș, „Pânza de păianjen” de Cella Serghi, „Frumoșii nebuni ai marilor orașe” de Fănuș Neagu, „Orașul cu salcâmi” de Mihail Sebastian etc.
Comments are closed.